Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на света изравни на Европа за "Лейвър къп" (обновено)

| обновено на 20.09.19 в 18:02
Доминик Тийм донесе първия успех на Европа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Европа и Останалият свят играят при резултат 1-1 победи след първите два двубоя двубоя от тенис турнира „Лейвър къп“ в Женева.

В изключително оспорван двубой австриецът Доминик Тийм отрази общо три мачбола и надделя над Денис Шаповалов от Канада с 6:4, 5:7, 13-11 след час и 46 минути игра в зала „Палекспо“.

Тийм взе първата част с пробив за 2:1. В следващата двамата майстори на бекхенда с дна ръка си размениха по един ранен брейк. В 12-ия гейм левичарят Шаповалов успя да пробие отново, при това на нула, за да изравни общия резултат.

В последвалия дълъг тайбрек имаше много драматични моменти. Тийм поведе със 7:5 точки, но загуби следващите четири разигравания и така канадецът получи два мачбола, които не успя да реализира. На свой ред Доминик влезе в серия и получи точка за спечелване на срещата, но не съумя да го направи. След това Шаповалов имаше и трети мачбол, но после загуби три поредни разигравания, а с това и срещата.

Австриецът попадна след последната точка в прегръдките на съотборниците си Федерер, Надал и Зверев, които го подкрепяха до корта.

Във втората среща на единично Фабио Фонини (Италия) отстъпи на американеца Джак Сок с 1:6, 6:7(3) и така резултатът беше изравнен..

Във вечерната сесия от 20 часа ще има среща между Стефанос Циципас от Гърция и Тейлър Фриц (САЩ). След това е мачът на двойки, в която Роджър Федерер и Александър Зверев се изправят срещу Сок и Шаповалов.
Джак Сок


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна