Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки: Нерешените проблеми на София са моите опоненти

Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София
Снимка: БГНЕС

„Мога да предложа решения, които смятам за по-удачни от тези, които предлагат нашите конкуренти“, каза за БНР кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки.

Пред „Хоризонт“ евродепутатът изтъкна, че има 7-годишен опит като общински съветник, а като основен свой опонент посочи:

„Топлофикация“, „Софийска вода“, липсата на връзка с кварталите, липсата на канализация в кварталите, затворената Витоша. Това са ми опонентите! Това са проблемите, които не са решени. Аз няма да споря с хора, няма да се занимавам с лични коментари, с клевети и нападки“.

Според Джамбазки най-големият проблем на града е липсата на ред в него.

„Една фалшива идеология мен не ме спира. Когато нещо е незаконно, то трябва да бъде поправено. Когато е нарушен законът, той трябва да бъде спазен. Когато някой е построил незаконна постройка, тя трябва да бъде премахната и редът трябва да бъде възстановен“.

В предаването „12+3“ той изтъкна:

„Категорично има за какво да бъде поздравена кметът на Столична община, но има и несвършени неща. Ако бяхме изцяло доволни от нейното управление, нямаше да издигаме кандидат за кмет, а може би щяхме да водим разговори за коалиция, което е логично, след като управляваме държавата заедно… Може би биографията, образованието и възпитанието на кмета Фандъкова не ѝ позволяват да реши такива проблеми, които изискват по-твърда ръка. По тази причина се кандидатирам и аз“.

Листата за общински съветници на ВМРО ще води Карлос Контрера.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна