Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София

| обновено на 21.09.19 в 12:05
Снимка: Пресцентър ВМРО

Евродепутатът Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София. Това обяви в централата на партията лидерът на организацията – вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

Издигнатият за кмет на София от ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки заяви: 

"Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата". 

"София има нужда от сериозно и отговорно отношение", подчерта още Джамбазки. Той информира, че детайлна четиригодишна управленска програма ще бъде представена следващата събота заедно с листата от кандидати за общински съветници на ВМРО. 

Кандидатът за кмет очерта основните си приоритети – "Отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на „Топлофикация“, събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на „Софийска вода“ след преглед, ако се наложи".

В приоритетите си Джамбазки акцентира върху развитието на крайните квартали: "София не е само жълтите павета. "Люлин" е София, "Дружба" е София, "Младост" е София, Нови Искър е София, Ботунец е София, Бухово е София. Мога да изреждам още 31 населени места в периферията на града, защото те в момента се чувстват точно така – периферия. София има нужда от внимание на транспортната схема, насочено натам".

"Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин", подчерта Каракачанов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33