Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Гълбачев: Най-важното е да не пострада имиджът на България като туристическа дестинация

Управителят на фирмата-представител на "Томас Кук" в България Христо Гълбачев
Снимка: blog.astralholidays.bg

Близо 6 хиляди туристи на фалиралия туроператор "Томас Кук" продължават почивката си у нас. Това са граждани на Германия, Полша, скандинавските страни, Белгия и Франция. Да не се притискат туристи да заплащат повторно за услуга, за която вече са заплатили, апелира управителят на фирмата-представител на "Томас Кук" в България Христо Гълбачев. Той подчерта, че в момента по-важно от загубите, които понасят фирмите в туризма у нас, е имиджът на България като туристическа дестинация да не пострада. Само 10% от тези туристи са от Великобритания, която от 23 септември започна акция за транспортиране на своите граждани в страната.

"В момента ние направихме работна група с госпожа министъра Николина Ангелкова. Така че, реално погледнато, в момента работим съответно вече имиджът на България да не пострада", каза Христо Гълбачев.

"За мен най-важното е около 6000 туристи на "Томас Кук" да се приберат. След като те се приберат и съответно вече нямаме ангажименти повече към тези семейства и към туристите на "Тамас Кук", тогава вече на спокойствие може да седнем с всички партньори да преговаряме".

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна