Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улицата на готвачите (на колела) във Варна

Поредното издание на фестивала на храната, но с нова и по-голяма локация, ще зарадва варненци и гости на града от петък до неделя включително. Мястото е по-голямо от досегашните – в градинката на пл. "Севастопол" във Варна. Три дни вкусна храна и крафт бира, атрактивни каравани, сред които трансформирана пожарна кола и автобус. Повече в аванс разказва Валери Петров – част от екипа организатори:

Каква е новата Улица на готвачите, по-пъстра, по-голяма и с повече атракции?

- Улицата на готвачите се завръща за един есенен купон на колела от 11 до 13 октомври. Поканени са любими готвачи и някои от най-добрите български каравани. Приготвили сме ви много авторски изкушения - Софийски бургери, майсторски опушени ребра, здравословни палачинки, авторски пици, ливанска кухня, вегански десерти, сандвичи с бавно готвено месо и много други, а за жадните ще има Варненска крафт бира, коктейл бар и вино бар с мезета. Специални гости са и Culinary Arts Institute, които ще ни представят кулинарни демонстрации.

Къде ще ви намерим този път?
- Ще ни намерите на пешеходната уличка пред Градската галерия. Планираме да възродим култовата Манджа Стрийт - любимо място за хапване на крак на много варненци.

Подготвили сте много атракции, разкажете малко и за тях.

- Във Варна пристигат бургазлии с пожарна кола, която е преработена за каравана. Ще видите и автобус, който също е преустроен на ресторант на колела. Очакваме ви за един много ВКУСЕН уикенд!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна