Любов Вълкова: Когато няма любов, боледува душата

Любов Вълкова е ръководител и душата на Университетската библиотека в Технически университет - Варна. Оживява я с много събития и срещи с хора на изкуството, вярна на идеята, че истинската библиотека не е само хранилище на книги и знание, но и културно..

публикувано на 17.09.20 в 15:30
Круизният кораб

Адриян Евтимов: Договорите на българските моряци са удължени с не повече от два месеца

Проблемът със смяната на корабните екипажи постепенно започва да намира решение. В много държави смените на моряци са вече възможни, като от началото на седмицата ограниченията бяха вдигнати и в Панама. Случаите на натиск от страна на..

публикувано на 17.09.20 в 09:02
Виктор, 1 б клас

Първокласникът Виктор: Ще стана отличник!

Виктор Тодоров е от Варна. Вече е на 7 години и половина и с нетърпение очаква първия учебен ден. Вълнува се, че е първокласник и е много любопитен да види как изглежда класната стая. Подготвен е за училище, има дори и маска за лице и казва, че..

публикувано на 15.09.20 в 07:00

Художникът, жител на света, който мечтае за изложба във Варна

Аарън Луиджи Роси е германски художник, роден в Италия през 1964 година. От 2012-а живее и работи в Малта, където отваря и най-голямата частна галерия на острова. Известен е с творческия псевдоним Аарън Лу. Следвал е във Фрайбургският университет и този..

публикувано на 13.09.20 в 11:49
Петър Димитров, участник в

Петър Димитров: Завладян съм от магията на тънките гуми, скоростта и усещането за свобода в колоезденето

72-годишен варненец е най-възрастният участник в масовия колоездачен преход "Дунав Ултра: Следвай реката 2020", приключил неотдавна. Петър Димитров измина маршрута от 730 километра за 7 дни и успешно финишира в крайната точка на приключението -..

публикувано на 10.09.20 в 12:36

Емил Иванов - оперният певец, влюбен в астрономията

Тенор с дълга кариера по световните сцени, с централни партии в опери от Верди, Пучини и още много легендарни имена.  Емил Иванов е на една сцена с Гена Димитрова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска и още много родни и световни звезди...

публикувано на 03.09.20 в 13:35

Стефан Мавродиев: Изборът на материалното е фатален за днешните времена

Стефан Мавродиев е роден във Варна. Баща му е учител и актьор във Варненския театър, а майка му пее във Варненската опера. Завършва ВИТИЗ при Методи Андонов през 1967 година. Първоначално играе в Пловдивския театър, после на сцената на Младежкия..

обновено на 02.09.20 в 15:34
проф.д-р Красимир Методиев

Бързи ваксини - бързи пари

За да има безопасни и ефективни ваксини са необходими години на разработка, дълъг период на клинични изпитания и сериозни инвестиции. Така имунологът проф. Красимир Методиев коментира световната надпревара за ваксина срещу COVID-19:  " Създаването,..

публикувано на 01.09.20 в 15:32
Александър Манев в БНР пред една от картините на баща си - Никола Манев

Александър Манев: Баща ми беше като учител за хората - излъчваше светлина и положителна енергия

80 години от рождението на големия художник Никола Манев се навършиха на 25-ти август. На същата дата преди две години той си отиде от този свят, но остави тук забележително наследство от картини и благородни дела. През април 2000..

публикувано на 29.08.20 в 15:49

От подлеза във Варна до сцената в Приморско

Лазар Найденов свири на тамбура в подлеза на базар "Левски". Споделя ми, че свири на два рунда - сутрин и следобед, докато има мерак. Преди е свирил в центъра на Варна, но в квартал "Левски" му е по-спокойно, а и хората били склонни да дават повече за..

публикувано на 27.08.20 в 16:51