Нина Николова: Трябва да залагаме на старите сортове българско вино

"Много производители на вино работят със стария сорт "Димят", който беше забравен с времето. Много се работи и с "Рубин", както и с българския сорт "Гергана", който е абсолютно непознат. Единствено една изба го произвежда, а това е нещо, на..

обновено на 14.02.20 в 15:01

Стоил Цицелков - за плюсовете и минусите на машинното гласуване

"Аз приветствам решението за въвеждането на машинното гласуване за следващите парламентарни избори. Доверието в изборния процес е основната причина да се върви към въвеждането на такива машини. За първи път започваме да обсъждаме машини, когато имаме..

публикувано на 13.02.20 в 15:40

Училище във Варна създава флористи

Със задачата да научат хората да са не просто продавачи на цветя, а истински виртуози, са се заели професионалистите Ивайло Иванов и Анна Земцова. В рамките на два дни всеки, който има афинитет към правилната подредба на цветята може да се научи на..

публикувано на 13.02.20 в 08:11
Къща-музей П.К.Яворов

Новооткритите ръкописи на Яворов - фалшификати?

Много шум се вдигна през месец януари 2020 г. - открити са нови стихотворения и документи на Яворов. Сензация! Собственикът на издателска къща "Персей" Пламен Тотев се погрижи да направи свръхреклама на собственото си издание "Непознатият..

обновено на 12.02.20 в 10:32

Д-р Невян Митев: Историята трябва да се разказва увлекателно

Той е млад, но вече е доктор по история. От малък обича да се рови в учебниците и книгите, свързани с исторически събития. Със свое изследване участва в книгата “Варна - връщане към миналото и поглед към бъдещето”. Историк и нумизмат, д-р Невян..

публикувано на 11.02.20 в 15:20

Славчо Колев: Пчеларството е поезията на земеделието

Основният проблем на пчеларите в Балчишко е ниската изкупна цена, максимум 3,50 лева за килограм. Според доайена на пчеларите в района, 66-годишния Славчо Колев, цената трябва да е около 6-7 лева. 2019 година не беше много слаба, но не и..

обновено на 10.02.20 в 07:12

Сушистът Борислав Неделин: Суровата риба задължително се яде с уасаби

Суши е традиционното японско ястие, чието име произлиза от су (ориз) и ши (оцет).  Корените на първите опити за суши са преди повече от 5000 години някъде в дебрите на Китайската империя. Впоследствие преминава в ръцете на японски дзен будистки монаси,..

публикувано на 06.02.20 в 13:31

Илин Димитров е новият председател на Варненската туристическа камара

Един от основните приоритети на Варненската туристическа камара е да бъде по-активна във връзката си с бизнеса и държавната администрация. Ще се наблегне и на обучението на кадри. Това заяви Илин Димитров, новият председател на Туристическата..

публикувано на 05.02.20 в 11:27

Цените на имотите няма да падат през 2020г.

Не се очаква спад в цените на имотите във Варна и региона, това прогнозира за Радио Варна Мартин Сребров, директор на фирма за недвижими имоти. Във Варна има много терени, предимно в западните квартали, които предстои да бъдат застроени. Това, че прозорците..

публикувано на 04.02.20 в 09:13

Александър Александров: Горд съм с титлата. Исках златото и в абсолютна категория

Новият европейски шампион по джуджицу на Варна и България Александър Александров даде обширно интервю за Радио Варна. Той грабна златото на Европейското първенство в Португалия на кафяви колани. Сашо има два бронзови медала от същото първенство през..

публикувано на 31.01.20 в 10:41