Общинският съветник Цончо Ганев: Администрацията на Община Варна още не е внесла за обсъждане и приемане актуализацията на бюджета за 2020-та година

В края на този, началото на следващия месец, се очаква да бъде обсъждана и приета макрорамката на бюджета на Община Варна за 2021-а година. Все още обаче администрацията на Община Варна не е внесла за обсъждане и приемане актуализацията на бюджета..

публикувано на 16.01.21 в 14:49

Вениамин Милев: "1500 километра, 10 планини, 2 национални парка за 50 дни... Пеша..."

Мечтите са за това, за да се преследват. И за да се осъществяват, разбира се. Вениамин Милев почти успява със своята. Един ден решава, че ще направи най-голямото предизвикателство пред пешеходните туристи – маршрутът Ком-Емине. Обаче по свой начин. Не както..

обновено на 13.01.21 в 13:48

Художникът Петко Дурмана: В дните на пандемия хората станаха още по-жадни за изкуство

Художници и ценители на изкуството си дават среща в интернет пространството и по време на карантина, благодарение на успешната платформа, която продължава да се развива - „ Купи изкуство, подкрепи художник” . Съзадена през миналата година, веднага след..

обновено на 11.01.21 в 13:21
Димитър Ганев

Димитър Ганев, Агенция "Тренд": Не бих се ангажирал с прогноза за парламентарните избори, ако активността е 10-15% по- ниска от традиционната

Много европейски държави  проведоха избори в условията на пандемия. Защо тази тема предизвиква остри дебати и политическо противопоставяне, с този въпрос започваме интервюто с Димитър Ганев от Агенция ТРЕНД. „Нямам съмнение, че ще се справим с..

публикувано на 10.01.21 в 15:45

Проф. Анелия Клисарова: Единствено от общината зависи, дали варненските ДКЦ ще имат компютърни томографи

 „Частните ДКЦ-та във Варна имат компютърни томографи. Общинските-не. Дали общинските диагностично консултативни центрове ще имат такива, зависи само от общината.” Това каза за предаването „Позиция” председателя на ПК „Здравеопазване” проф. Анелия..

публикувано на 09.01.21 в 14:01

Астрологът Антоанета Георгиева: 2021-ва пандемията отминава, коалиция ще управлява след изборите

Началото на всяка една нова календарна година е свързано с нови надежди за по-добри дни за всеки от нас лично, но и за човечеството като цяло. Особено след 2020-та, която беше година на пандемия. Каква ще бъде новата 2021-ва, според разположението на..

публикувано на 09.01.21 в 07:05

Инициативата „ВРАТА Завръщане” представя млади български творци в различни точки на света

VRATA Завръщане е новият индивидуален проект на варненката Мария Баджакова – съосновател и директор на Младежка фондация „Аморфа”. Това е поредица непринудени разговори с млади български творци, живеещи в различни точки на света. Те ще се случват всеки..

публикувано на 08.01.21 в 11:09

Брус Спрингстийн : "Letter To You" е светът, който създадохме с феновете

„Letter to You” се казва най-новия албум на Bruce Springsteen. И е 20-ти в дискографията на музиканта. Също така от 2014 година той е първият нов студиен проект на Bruce Springsteen с бандата му E STREET BAND. „Letter To You” събира в себе си 12..

публикувано на 07.01.21 в 12:57
Поли и Лорен Барг в Канада.

„Приключението България” на Поли и Лорен

По някое време през 2020 г. една българка, омъжена в Канада – Павлина Барг и съпругът и Лорен Барг, решават да зарежат всичко в Калгари, където живеят и да "поприключенстват в България". Продават къщата, половината имущество, едната..

обновено на 07.01.21 в 06:55

Мария Донева: Искам книгите ми да са лепило, което събира хората

Една от най-обичаните български поетеси Мария Донева има нова стихосбирка, наречена „Книга за нас” . Тя излезе от печат на 23 декември и вече е по книжарниците. „Искам книгите ми да са лепило, което събира хора с еднакви мисли, с еднакви..

публикувано на 06.01.21 в 10:05