Не изхвърляйте старите вещи, дарете ги на музея!

Отдел „Най-нова история“ към Регионален исторически музей-Варна (РИМ – Варна) спечели финансиране по проект за модернизиране на оборудването си. Сумата е 15 хиляди лева и е придобита в рамките на конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на..

обновено на 23.07.21 в 10:48

Бъбрене по женски - тази вечер на Южния плаж във Варна

Да си побъбрим по женски на плажа, коя жена не иска така да завърши поне един от работните й дни през седмицата. Без ангажименти, без условности, без големи очаквания – просто време за отмора и сладки приказки на фона на безкрайното море и..

публикувано на 21.07.21 в 09:55

Теодор Ставров: Добри примери има много, но не чуваме за тях

Теодор Ставров е млад мъж, който не е безразличен към това, което се случва около него. По време на пандемията много от нас изпитаха остра липса на позитивизъм и добри новини, а животът не е спирал да ни ги дава. Теодор решава, че е време да се..

публикувано на 20.07.21 в 07:05
Доника Кирова, Импресия с ангели

"Дребни сладки" на художничката Доника Кирова - за втория план на нещата

Дребни сладки ни поднася художничката Доника Кирова. На 15 юли в Ателието на ул. "Архимандрит Филарет" 10 във Варна тя откри поредната си самостоятелна изложба живопис под мотото „Дребни сладки”. В експозицията се разграничават три..

публикувано на 19.07.21 в 09:20

Родинови - семейството, което развива чили културата у нас

От оглеждането на люти чушки за по-здравословно хранене на семейството до култивирането на много люта българска чушка, която да конкурира най-лютите в света. Този път са извървели през последните десет години семейство Родинови от варненското село..

публикувано на 18.07.21 в 06:35
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Няма нищо по- естествено част от служебните министри да получат постове в новото правителство

Варненският депутат от 46-тото обикновено Народно събрание Татяна Дончева призова депутатите от "Има такъв народ" да бъдат по диалогични и да не поставят условия, които да водят до отказ. Тя даде за пример Иван Костов, който през 1997-ма година е имал..

публикувано на 17.07.21 в 14:30

Стела Николова: Не са предвидени пари за лекото метро във Варна по плана за възстановяване и развитие

Не са предвидени пари за лекото метро във Варна по плана за възстановяване и развитие. Информацията е неофициална и беше изнесена от варненския депутат от 46-тото народно събрание Стела Николова в ефира на предаването „Позиция”. Тя заяви, че проект..

публикувано на 17.07.21 в 13:15

Михаела Филева в търсене на баланса между Ин и Ян

Вече 15 години Михаела Филева разказва себе си чрез музиката, изразява емоции и преживява света около себе си. Музиката влиза в живота й по-късно, но остава завинаги и го осмисля и до днес. През това лято тя представи пред публика албума си "Ин и Ян". Това..

публикувано на 17.07.21 в 07:00

Дори и в морето ще се намери кой да те ядоса

От няколко седмици морето буквално ври от сафрид и трицона. Едрият сафрид все още е на север. Край Варна се хващат по-малки екземпляри, разказва Михаил Георгиев малко след като се прибира от поредния риболов. На сафрид разбира се... Не е доволен, нито от..

публикувано на 16.07.21 в 07:00
Кораб преминава през Суецкия канал. Снимката е илюстративна

Проф. Илия Пеев: Моряците са новите герои

Морската идея за развитието на България е повод за разговора с професора по морска психология Илия Пеев. Според него, страната ни няма разписана конкретна и ясна стратения за развитието на морски бранш, в различните му измерения. Професор Пеев..

обновено на 16.07.21 в 06:10