Eмисия новини
от 02.00 часа

Нова индустриална зона ще бъде изградена в района на Благоевград

Изглед от Благоевград

Нова индустриална зона ще бъде изградена в района на Благоевград, в близост до автомагистрала „Струма“. Меморандумът за сътрудничество беше подписан днес с Националната компания „Индустриални зони“. 

Индустриалната зона е на терен от 115 декара, като в подготвителния период са изградени захранваща подстанция, пречиствателни съоръжения и пътен възел от магистралата до зоната. 

Подписването на меморандума с община Благоевградотключва процеса на привличане на инвеститори, заяви изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес:

"Целта ни е да се съсредоточим в търсене на производства и логистики, но такива, които са с висока добавена стойност и висока технологичност". 

В договорите с потенциалните инвеститори са предвидени клаузи, които гарантират устойчивост на бизнеса в индустриалната зона:

"Ако в рамките на три години те не построят обекта си, ние си връщаме терена обратно. Забранява се имотите да бъдат ипотекирани и три години след изграждането - те де осъществяват дейността си".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от