Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан пристигна в Швеция без трима баскетболисти

Балкан за втори път гостува в Швеция този сезон.
Снимка: БК Балкан

Баскетболният отбор на Балкан Ботевград пристигна днес по обяд в Швеция за третия си мач от груповата фаза на Купата на ФИБА Европа. Двубоят срещу Сьодертелие Кингс е във вторник (5 ноември) от 20:00 часа българско време.

Шампионите отпътуваха за Стокхолм рано тази сутрин в 6 часа с полет през Мюнхен. От шведската столица отборът ще пътува още близо час до град Сьодертелие, където е утрешният двубой. Извън състава за мача останаха Здравко Христов, Марин Маринов и Николай Вангелов, които не пътуваха с отбора.

Балкан гостува за втори път този сезон в Швеция, след като игра срещу същия съперник в квалификациите за Шампионска лига. Българският тим има планирани две тренировки преди официалния двубой в зала "Телехален". Първата е тази вечер в часа на мача, а втората във вторник сутрин.

В група "G" на Купата на ФИБА Европа българският тим е с актив от победа и поражение, а шведите са с две загуби - една като домакин на Клуж и втората като гост на Енисей (Красноярск). Другият мач от нашата група между Клуж и Енисей е в сряда в Русия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна