Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джевдет Чакъров: Кабинетът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е буквално "изтърбушен"

Джевдет Чакъров
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров съобщи, че от централата на партията липсват документи. Той заедно с депутати и активисти от цялата страна, които заявиха лоялност към почетния председател на партията Ахмед Доган, влязоха в сградата на ДПС в София.

Липсата на документи и окаяното състояние на помещенията в партийната централа беше установено, след като входната врата беше принудително отворена в присъствието на адвокат и полиция. След оглед, единият от съпредседателите на партията Джевдет Чакъров обяви:

"Всичко е изнесено, всички кабинети са празни и най-важното - кабинетът на почетния председател Ахмед Доган е буквално "изтърбушен". Цялата документация, където досега се е съхранявала документация за история на партията, я няма никъде. Това е много притеснително".

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video


По-рано днес, в 11.00 часа, беше свикана среща на лоялните на почетния председател Ахмед Доган, депутати, областни председатели, ръководството на младежката организация, кметове и председатели на общинските съвети, за да обсъдят по-нататъшните си действия по заздравяване на партията и привеждане в изпълнение на поисканите от Доган оставки - на председателя Делян Пеевски и на още петима от ръководството на партията.

"Няма да допуснем подмяна", заяви час и половина по-късно председателят Джевдет Чакъров и заедно с отстранените от парламентарната група депутати, участници в срещата, поведе шествие до партийната централа. То премина в скандирания "ДПС" и "ДПС без Пеевски". Натъквайки се на затворените за ремонт врати, беше извикан ключар, който ги отвори.

В централата се провежда Председателски съвет, както беше обявено, на отстранените от парламентарната група депутати, на областните ръководители на младежката структура. Стените на централата остават облепени с плакати "ДПС Пеевски".

Все още няма яснота кога ще бъде свикан Централният съвет, за да бъде взето решение по поисканите от почетния председател оставки на председателя Делян Пеевски и още петима от ръководството. Очаква се да бъде свикан следващата седмица. Няма отговор и от тази част от ДПС, която е лоялна на другия председател Делян Пеевски.


Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна