Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сиатъл спечели титлата в МЛС след победа над Торонто

Футболистите на Сиатъл Саундърс ликуват с трофея в МЛС.
Снимка: БТА

С три гола през второто полувреме отборът на Сиатъл Саyндърс победи футболистите на Торонто с 3:1 и вдигна втора шампионска титла в американската МЛС в последните четири години. Срещата се игра пред пълните трибуни на стадион на домакините "Сънчъри Линк Фийлд".

След нулево първо полувреме Сиатъл откри резултата в 57-ата минута, когато Келвин Лиърдъм с удар от ъгъла на наказателното поле вкара, макар и с рикошет в защитника Джъстин Мороу. В 76-ата минута домакините удвоиха преднината си благодарение на гола на Виктор Родригес, който се разписа с изстрел по земята от 18 метра. В 90-ата минута перуанският национал Раул Руидиас оформи резултата на 3:0 след контраатака и решителен пас на Густав Свенсон.

Резервата Джоузи Алтидор върна едно попадение за Торонто в 3-ата минута на добавеното време, но това беше всичко от тяхна страна.

За трета година в последните четири тези два отбора се срещат за титлата в МЛС, като до днес имаха по една победа. Титлата за Сиатъл е втора след тази от 2016 година, а Торонто беше шампион през 2017-а.

Виктор Родригес от отбора на шампионите получи наградата за най-стойностен футболист на финала.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени