Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Николова купува апаратура за неонатологични отделения

Да направиш добрина, да дариш бъдеще на много семейства

При изобилие от материални блага, оборудването в болниците е недостатъчно

Десислава Николова
Снимка: личен архив

Да дадеш на тези, които нямат, когато си видял колко е хубаво да имаш, си е чиста доза благородство. Десислава Николова дарява - не материални блага, богатства или злато, а надежда и условия за спасяване на животи. Тя закупува апаратура вече на шест неонатологични отделения в болници из цялата страна. Прави го със средства от книгата си, в която описва своята лека и приятна бременност. Факт, който трогва всеки отговорен гражданин. Като такъв Десислава осъзнава необходимостта от осигуряване на апаратура за недоносени бебета в страната ни и вярва, че трябва когато видим проблем сами да намерим начин за решаването му, а не да чакаме някой друг да се сети за грижи, които в момента не са негов приоритет.

Само през 2018 г. чрез благотворителната акция „Десислава Николова - Подари щастие” са събраниа над 40 000 лева от продажбата на повече от 2000 броя книги. Година по-късно парите са още повече, броят на болниците с дарена апаратура също. Последната с ново оборудване е в град Кюстендил.

Всичко започва като идея за еднократен акт на доброто. Виждайки добрия резултат обаче и ползите от свършената добрина, Десислава продължава и до ден днешен да дарява и да заразява с ентусиазма си близки и непознати. Мнозина са тези, които искат да бъдат полезни. Голяма част от тях, обаче не знаят как. Благодарение на идеи като тази на Десислава верният път им е посочен и каузата от индивидуална, става споделена.

Не е нужно да си необикновен, за да правиш нещо смислено. Добротата, отговорността и грижата не са свръхсили. Да, носят удовлетворение, но не бива да ги приемаме като нещо ексклузивно. Добрият живот е наша отговорност. Ще го имаме, ако сами си го осигурим. Десислава го прави. Прави го не за себе си, а за нашите деца - за бъдещето на страната ни, която ще я бъде, само ако сами се погрижим за нея.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна