Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Съдбата като джаз“ – филм за Васил Пармаков

Музикалният документален филм „Съдбата като джаз“ отвежда зрителите в емоционално пътуване с един от най-запомнящите се джаз и блус музиканти у нас – Васил Пармаков. Премиерата e на 14 ноември от 19 часа в кино „Влайкова“. Тогава не само екипът на филма, но и всички приятели, колеги, музиканти и хора, които обичат музиката на Пармаков, ще могат да изкажат своята почит към пианиста.

Режисьор на филма е Константин Занков. Заедно с Константин Петров пишат сценария за „Съдбата като джаз“ с идеята да споделят отново музиката на Пармака, както наричат джаз композитора, и да покажат какъв необикновен човек е бил той в очите на всички. Човек, който не се примирява с пошлото и въпреки него създава магия на сцената. Без ограничения. Експериментатор, който умело борави с музиката и знае как да изкара най-доброто от всеки инструмент. Импровизатор, който обаче следва поставените от самия него правила и създава силна връзка с музикантите на сцената.

„Съдбата като джаз“ представя музикалния път на Васил Пармаков. Документалният разказ тръгва от репетицията, минава през малките магии, които се случват между музикантите, и стига до чудото на същинския концерт. Целта му е да докаже, че именно джазът е съдбата, от която талант като Пармака не може да избяга. Това става ясно и от думите на хората, които стоят зад филма – режисьорът Константин Занков, съсценаристът Константин Петров и продуцентът на „Съдбата като джаз“ Костадин Бонев. Чуйте ги в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна