Eмисия новини
от 05.00 часа

Валентина Попова с поредна самостоятелна изложба в БНР

| обновено на 19.11.19 в 15:08
10
Валентина Попова
Снимка: Личен архив

Валя Попова, известна сред колегите си като„социологът на радиото”, е подредила свои творби в  мраморното фоайе и това не ѝ е за пръв път. Миналата Коледа една от картините ѝ бе откупена, а сумата – дарена на Фонда в подкрепа за лечение на колеги журналисти.

През февруари тази година Валентина Попова представи платната си и в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”. Третата й самостоятелна изложба бе наречена „Многоточия на любовта“.

Мнозина едва в последните година-две откриха категоричната ѝ дарба, въпреки че тя не е дипломиран художник. Според известните изкуствоведи Чавдар Попов и Борис Данаилов „липсата на академично образование е донякъде плюс за авторката, тъй като понякога професионализмът затваря в рамки, а тя свободно борави с цветове и форми, доверявайки се единствено на себе си“.

Отговорът на Валя – "Откривам хармония в хаоса" –  едно от откровенията ѝ с намигване, публикувано под нейна картина в социалните мрежи".

Днес продължаваме разговора си с Валя Попова, започнат преди време в „Артефир“. Заповядайте на изложбата ѝ пред Първо студио на БНР на 13 ноември  от 16.00 ч.

Интервюто на Димитрина Кюркчиева с Валентина Попова чуйте  в звуковия файл.


Снимки: Личен архив на Валентина Попова
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

Още от