Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Градът не спи", убедени са вокалните майстори от "Спектрум"

Вокална група "Спектрум"

Боряна Йорданова и Константин Бейков - най-високият и най-ниският глас от вокалната група "Спектрум" гостуваха на Радио София, за да представят песента "Градът не спи" от дебютния им албум "Пресечна точка".

Гласът е най-непосредственият начин човек да въздейства на публиката, затова и слушателите приемат много емоционално изпълненията на "Спектър". Това е универсалният инструмент и универсалният начин на общуване, не само в ежедневието, но и в изкуството. И когато има група от гласове, зарядът е още по-голям и въздействащ и хората наистина са впечатлени и приемат радушно изпълненията, посочи Константин.

Боряна разказа как се ражда името на групата - от първото изпълнение, което правят заедно, едноименната песен на Florence and the Machine.

Чуйте повече за групата в интервюто на Мартен и Прея, както и грабващото акапелно изпълнение на Боряна и Константин в студиото на "Радиокафе".

Група "Спектрум" е български вокален ансамбъл, чийто репертоар съвместява поп и джаз в многогласни обработки на фолклорни пиеси и песни, изпълнени изцяло без инструментален акомпанимент. От създаването си през пролетта на 2012 досега групата развива своята артистична и концертна дейност, като засвидетелства своето място на професионалната музикална сцена у нас. Различните експериментаторски търсения без ограничения в жанровете, показани на високо изпълнителско ниво, описват техния стил и характер – хармония от човешки гласове, която завладява всеки, който е способен да чуе и почувства красотата на акапелното пеене. .

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени