Eмисия новини
от 03.00 часа

Българският отбор по дебати на финал в Оксфорд

БНР Новини
Николай Ангелов и Иван Иванов
Снимка: Таня Димова

Състезанието по дебати на Оксфордския университет – Oxford IV е едно от най-престижните в света и най-голямото във Великобритания. Именно до неговия финал достигна нашият отбор. С това участие той записа едно от най-значимите представяния на български дебатьори в международно състезание.

Дебатите са дисциплина, която развива критичното мислене и възможността да се аргументираш, при това в детайли. Те ти помагат да говориш уверено пред публика и да защитаваш тези, в които дори не вярваш. Най-важното, на което те учат, е да запазиш самообладание и да не влагаш прекалено много емоции. Въпреки че темите, върху които дебатираш, често са едни от най-актуалните и обсъждани в обществото.

Асоциация дебати България е отворена за всеки, който иска да развие тези качества в себе си. Най-малкото, за да се научи по-лесно да се справя с трудностите в живота си и да съумее да изгради своя гледна точка за заобикалящия го свят. 

Националното състезание по дебати BDA Open 2019, което асоциацията организира, също очаква своите дебатьори. 

Състезанието ще се проведе на 13-и, 14-и и 15 декември в София. Преди това обаче можете да се запознаете с тънкостите на дебата и важните теми, които той разисква в звуковия файл. 

Иван Иванов, председател на Асоциация дебати България, и Николай Ангелов, финалист в състезанието Oxford IV, разказват в детайли.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от