Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват посегателства срещу представители на ГЕРБ в област Видин

община Видин
Снимка: Радио Видин

Посегателства срещу представители на ГЕРБ разследва полицията във Видин. Потърпевши са кандидат за общински съветник в областния център и председателят на общинския съвет в Ново село. Двамата смятат, че атаките срещу тях са по политически причини и обявиха, че за случаите са писали до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Янита Каменова, която е собственичка на транспортна фирма, е подала сигнал за простреляно стъкло на неин автобус в събота сутринта. Твърди, че посегателството е заради отправени от нея критики:

„Критиката ми е вътрешнопартийна - към политическа партия ГЕРБ. Явно не съм удобна на някого, но няма да коментирам докато не се свържем с председателя на партията“.

Председателят на областното ръководство на ГЕРБ Владимир Тошев обяви, че не може да определи случая като политически акт. Допълни, че полицията трябва да си свърши работата и ако има криминално деяние, да намери виновника.

Разследва се и посегателство срещу председателя на Общинския съвет в Ново село Иво Вергилов - преди дни били срязани гумите на личния му автомобил. Според Вергилов причината е избирането му за председател на Общинския съвет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна