Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике се завърна начело на Испания

Луис Енрике
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Луис Енрике се завърна начело на Испания, заменяйки сегашния селекционер на националния отбор Алберто Морено, съобщиха от федерацията на пресконференция на тренировачната база "Лас Росас", предаде Франс прес. Договорът му е до световното първенство в Катар в края на 2022 година.

Бившият наставник на Барселона пое Испания след края на световното първенство в Русия миналото лято, но през юни пусна поста, тъй като 9-годишната му дъщеря Шана се бореше с рак на костите, а в края на август момиченцето почина. Начело на националния отбор застана заместникът на Енрике - Роберт Морено, който довърши започнатото в квалификацията и класира тима за финалите на Евро 2020, записвайки успех в четири от шестте последвали мача.

Вчера Испания разби Румъния с 5:0 на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид, а Морено напусна стадиона със сълзи на очите, след което нито той, нито възпитаниците му говориха пред медиите.

Според информациите Морено е разочарован от решението на федерацията да не уважи подписания договор между двете страни, чиято продължителност бе до края на Европейското първенство следващото лято. Това означава, че почти сигурно той няма да приеме да поеме предишната си роля на асистент на Енрике.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна