Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брокерската фирма Charles Schwab купува своя голям конкурент TD Ameritrade за $ 26 млрд.

Charles Schwab Corp. ще придобие TD Ameritrade Holding Corp. за приблизително 26 милиарда долара под формата на акции, съобщиха в понеделник двете големи брокерски фирми.

Съгласно условията на споразумението, акционерите на TD Ameritrade ще получат по 1,0837 акции на Charles Schwab за всяка една тяхна акция на TD Ameritrade. Това представлява премия от 17% над среднопретегления ценови коефициент на акциите на TD Ameritrade за последните 30 дни до 20 ноември 2019 година.

Един от най-добрите брокери за онлайн търговия TD Ameritrade също така обяви, че прекратява търсенето на изпълнителен директор, като назначава настоящия финансов директор Стивън Бойл за временно изпълняващ тази роля.

"С тази транзакция ще използваме уникалната възможност да изградим фирма с душата на претендент за шампионската титла и ресурсите на голяма институция за финансови услуги, която ще бъде в уникалната позиция да обслужва инвестиционните, търговските и нуждите за управлението на благосъстоянието на инвеститорите във всяка една фаза на техните финансови пътешествия", заяви президентът и изпълнителен директор на Charles Schwab - Уолт Бетингер.

Комбинираната брокерска компания ще обслужва 24 милиона клиентски сметки с повече от 5 трлн. долара по тях, съобщиха от компаниите.

След новината за брокерската мега сделка акциите на Charles Schwab стартират днешната търговия на Уолстрийт с понижение от около 1%, докато акциите на TD Ameritrade поскъпват с над 3%.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна