Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зорница Гъркова потвърждава таланта си с втори сборник разкази

Премиерата на "Те никога не казват" е на 3 декември

| обновено на 26.11.19 в 12:31
Зорница Гъркова
Снимка: Личен архив
След дебютната си книга „Пътят на мравките“ (2013) и първа награда в конкурса за къс разказ на името на Рашко Сугарев (2016) Зорница Гъркова зарадва читателите с нов сборник, кръстен на отличения "Те никога не казват".

Визитката ѝ ще е актуална, ако не добавим още 3 факта: от 2017 г. е част от редакционния екип на онлайн списанието Свободно поетическо общество, автор е в БНР платформата за изкуство и култура Бинар и е почитателка на ирландската култура.

Топлият сборник е резултат от 6-7 години писане и малко стимул и благодатно ръчкане от двама литератори - Ани Илков и Деян Енев.

Пиша, за да открия местата, които ми се струват премълчани, които ежедневието ни пропуска – обяснява Зорница Гъркова. И признава, че от дете „страда“ от любопитство към света на растенията и животните.

Голяма част от разказаните истории могат да се случат навсякъде, в сборника има и социални отблясъци, и феминизъм, и вода и екология…

Всъщност, ако познавате таланта на Зорница Гъркова или вече сте любопитни да се запознаете с книгата и авторката, шансът е близо.

Премиерата на "Те никога не казват" е на 3 декември от 18:30 ч. в пространството на Сцена Дерида (Derida Stage, ул. „Цар Самуил“ 32).

Книгата ще представи Ани Илков, а откъси от нея ще чете актрисата Василия Дребова.

Чуйте и разговора със Зорница.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна