Eмисия новини
от 01.00 часа

Сборникът с разкази „Наричайте ме мечтател“ от Иван Иванов вече е на пазара

Корицата на "Наричайте ме мечтател" е нарисувана от Сули Сеферов

 Иван Иванов представи сборника с разкази „Наричайте ме мечтател“. Той е роден в Ловеч и повече от 10 години животът му е свързан с електронните медии, а освен това е автор на пиеси, разкази и романи, сред които „Какъв хубав сън“, „Старата къща“, „Омагьосаният кръг“.

За БНР той сподели, че „човек измерва живота си с такива мигове, като снощното представяне“. Сборникът съдържа 7 повести

 „Тази книга престана да бъде моя, в момента в който попадна в ръцете на първия читател, както всяко дете започва да се отдалечава от родителите си, когато направи първата си крачка“.

Повечето герои, които се срещат в книгата, са емигранти и посетителите на премиерата са били дълбоко трогнати от съдбите им.

„Ако любовта е небесно послание от Бог, то приятелството е любимата му рожба!“, категоричен е Иванов, който пожела:

"Искам да пожелая на вас и на вашите слушатели - не поставяйте мечтите си в скъпи и луксозни рамки, оставете ги да полетят. Покорявайте и обичайте мечтите си".
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от