Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалиха светлините на Коледната елха на София

| обновено на 01.12.19 в 19:14
2
Небето над столицата беше озарено от празнична заря.
Снимка: БГНЕС
Тази вечер в 18 часа заблестяха светлините на Коледната елха на София, намираща се в парка пред Националния дворец на културата. Небето над столицата беше озарено от празнична заря.

На запалването присъства и кметът Йорданка Фандъкова:

„Вярвам, че всички хора наред със злободневните теми се готвят и се радват за това, че сме в навечерието на Коледните празници. Разбира се нашият град по традиция се украсява доколкото е възможно - и улиците, и площадите, а и по традиция каним всички, особено децата да присъстват на запалването на Коледното дръвче, което посадихме при реконструкцията на площада“.

Преди това от 17 часа бе дадено началото на празнично тържество с участието на Дядо Коледа. В него се включиха и най-малките от съставите на Българското национално радио - вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова.

"Много се радваме, че участваме в това събитие. Правили сме го няколко пъти досега, но специално тази година сме с много голяма група. Участваме с целия ни концертен състав и подготвителния състав - общо 34 деца. Мисля, че ще успеем да предадем коледния дух на столичани". 

Една от солистките - Михаела, пожела на всички присъстващи здраве и щастие:

"Много се вълнувам и нямам търпение до Коледа". 

А през деня - от 11 до 14 часа ретро трамвай по маршрут превозваше безплатно желаещите от площад „Възраждане“ до пазара„Иван Вазов“ и обратно. Актьори от театър „Сириус“ забавляваха пътниците с песни и театрални етюди, както и ще подаряват книжки на децата.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна