Eмисия новини
от 03.00 часа

Заместник-министър Султанка Петрова ще открие Форума за социално предприемачество в София

Д-р Султанка Петрова
Снимка: личен архив

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова ще открие днес Втория регионален форум за социално предприемачество. Той ще се състои в „Изложбена зала-ЦУМ“ - София и ще продължи до 5 декември.

Форумът се организира от Министерството на труда и социалната политика и Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Регионалният форум на социалните предприятия ще бъде открит в 11 часа днес. Програмата ще продължи с връчването на годишните национални награди за социална иновация в подкрепа на социалната икономика. Ще има изложение на стоките на социални предприятия и кооперации.

В него ще вземат участие и предприятия-членове на Националната федерация на работодателите на инвалиди. Председателят на УС на федерацията Елка Тодорова заяви: 
„За нас нашите хора - хората с увреждания, са ценен ресурс, който може да бъде използван от работодателите и  не по-малко конкурентоспособен. Ние от федерацията като сдружение на малки и средни предприятия, работещи с хора с увреждания, вярваме, че в лицето на бизнеса имаме партньор, който ще приложи на практика нашия опит при разкриване на работни места“. 

В днешния Международен ден на хората с увреждания ще се проведе и кръгла маса на тема „Общество в подкрепа на социалното предприемачество и социално предприемачество в подкрепа на обществото“. 
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от