Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Замръзналото кралство 2" и "Търсенето на Линк" са фаворити за наградите "Ани"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Замръзналото кралство 2" на "Дисни" и "Търсенето на Линк" на "Лайка" водят по номинации за наградите "Ани" - водещите американски отличия в областта на анимацията, съобщават "Холивуд рипортър" и "Варайъти".

Двете продукции получиха по осем номинации, сред които за най-добра анимация. Следват "Клаус" на стрийминг платформата "Нетфликс" със седем и "Играта на играчките: Пътешествието" на "Пиксар" и "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" на "Дриймуъркс анимейшън" с по шест.

Освен "Замръзналото кралство 2" и "Търсенето на Линк" във водещата категория за най-добра анимация са номинирани "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", "Играта на играчките 4" и "Клаус".

В категорията за анимация на персонажи с номинации са "Алита: Боен ангел", "Отмъстителите: Краят", "Игра на тронове", "Pokemon: Детектив Пикачу" и "Спайдърмен: Далече от дома".

С номинации за режисура на пълнометражна анимация са създателите на "Замръзналото кралство 2", "Търсенето на Линк", "Клаус", "Загубих тялото си" и "Деца на времето". Изненадващо извън надпреварата останаха режисьорите на "Играта на играчките: Пътешествието" и "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят".

Анимацията "Замръзналото кралство 2" беше пренебрегната в категорията за монтаж, в която ще се съревновават "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", "Клаус", "Търсенето на Линк", "Сами вкъщи 2" и "Играта на играчките: Пътешествието".
"Замръзналото кралство 2" и "Играта на играчките: Пътешествието" няма да участват в надпреварата за дизайн на продукция. В категорията номинации получиха "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", "Клаус", "Търсенето на Линк", "Загубеният Йети" и "Семейство Адамс".

Въпросът, който вълнуваше наблюдателите, беше дали фотореалистичният римейк на "Цар Лъв" ще бъде фактор в номинациите. Въпреки че остава неизвестно дали студио "Дисни" е предложило касовата си продукция за включване в надпреварата, "Цар Лъв" не се споменава нито в анимационните, нито в игралните категории.

Наградите "Ани" се присъждат от Международната асоциация за анимационни филми. Носителят на приза за пълнометражен анимационен филм често триумфира на "Оскар"-ите. Отличията за анимация ще бъдат раздадени за 47-ми път на 25 януари 2020 г. в зала "Ройс" на Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна