Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Херо обиден от играта в защита, Юруков хвали своите за характера

Димитър Димитров - Херо
Снимка: ПФК Берое

Старши треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо беше ядосан след отпадането на 1/8-финалите за Купата на България от ЦСКА 1948 с 3:4 в Стара Загора.

"Нашите грешки са в основата на загубата. Обидна, безобразна игра във фаза защита. Съдията също не беше на ниво, през второто полувреме имаше чиста дузпа за нас. Искам да се извиня на феновете от името на отбора за представянето ни в днешния мач. Не смятам, че имаше подценяване. В някои футболисти няма ниво и класа", констатира бургаският специалист.

"Пуснах Юлиан Ненов като титуляр в атака, защото Мартин Камбуров ми обясни, че е уморен и не може да стартира титуляр.
Чужденците при нас са непрекъснато контузени. Трябваше да пусна защитник като централен нападател през второто полувреме. Виктор Генев се опита да направи всичко възможно. През зимата ще има нови попълнения, за да вдигнем класата", разкри още Херо.

Колегата му Йордан Юруков похвали футболистите на ЦСКА 1948 за успеха, постигнат с колективна игра.

"С много голямо себераздаване и желание за победата стигнахме до успеха. Искахме, дадохме всичко от себе си и постигнахме тази победа. Моите футболисти показаха за пореден мач, че имат голям характер. Получихме голове в невралгични моменти, но устояхме. Ключът беше в колективните взаимодействия във всички фази на играта. Това беше основното ни оръжие, което ни донесе успеха. Допуснахме три гола, но най-важното е, че съумяхме да вкараме един повече от противника и продължаваме напред", коментира треньорът на втородивизионния тим.

"Играем мач за мач, всеки път за победа. Не разделяме двубоите за купа и за първенство. И днес показахме, че имаме място в Първа лига и вървим към заветната цел, която сме си поставили", допълни Юруков.

Йордан Юруков

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени