Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорци могат да си купят билет за градския транспорт чрез мобилно приложение

Старозагорци вече могат да си купят билет за градския транспорт чрез мобилно приложение на смартфона си.  Това е част от изпълнението на проекта за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“. Приложението е бонус от фирмата-изпълнител и не струва нищо на общината, обясни днес ресорния зам.-кмет Йордан Николов. 

По повод критиките, появили се в социалните мрежи относно работата на приложението той обясни, че то тепърва ще бъде подобрявано, а самият проект трябва да бъде изпълнен чак през март догодина. Въпреки това вече се дава възможност на старозагорци да ползват тази услуга и да пътуват с електронен билет, като единственото условие е да активирате въпросния билет след като се качите в автобуса или тролейбуса.

Идеята е хората да започнат от сега да свикват с новия начин за таксуване., обясни Йордан Николов:

Димитър Авджиев, управител на общинската фирма "Автобусни и тролейбусни превози" - Стара Загора обясни, че всички служители са преминали обучения и знаят за новия начин за закупуване на билети.

Реализацията на проекта за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“ включва още изграждане на автоматична система за таксуване. Както и въвеждане на видеонаблюдение на основните кръстовища и интелигентна система за превенция на задръствания. В ход е и подмяната на съществуващите светофарни уредби и трафик контролери, три ще бъдат и светофарите, даващи с бутон предимство на пешеходците.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна