Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул отнесе Евертън с 5:2

Ливърпул отнесе Евертън с 5:2
Снимка: БТА

Отборът на Ливърпул победи с 5:2 Евертън в сблъсък номер 234 на града, който този път бе от 15-ия кръг на английската Висша лига по футбол. Мачът ще се запомни като един от най-интригуващите в историята на двата тима, след като през първото полувреме паднаха 6 гола. За Ливърпул вкараха Дивок Ориги (6 и 31), Джердан Шакири (17) и Садио Мане (44), а за Евертън се разписаха Майкъл Кийн (21) и Ричарлисон в добавеното време на първата част. След почивката играта се поуспокои, а Мане на два пъти направи сериозни пропуски. Крайният резултат оформи Вайналдум  с попадение в 90-ата минута.

Така Ливърпул вече е без загуба във Висшата лига в 32 поредни мача, което е клубен рекорд и запази преднината си от осем точки пред Лестър и 11 пред шампиона Манчестър Сити в класирането.

Мениджърът Юрген Клоп промени в стартовия си състав и засипа с похвали своите футболисти след победата: „Имаше много страхотни футболни моменти в този мач Направих пет промени в състава. Често говоря за класата на играчите, с които разполагам и трябва от време на време да я показвам. Дадох доверието си на момчетата и те не ме разочароваха. Голът на Дивок, пасовете на Садио, Шакири правеше всичко, Лалана бе навсякъде. Имаше толкова много хубави моменти. Е, на моменти бяхме леко отпуснати в защита, защото съперникът действаше доста директно. Всичко бе наред до 4:1, при 4:2 вече не ми харесваше толкова много. Но ние трябва да се учим и трябва да се подобряваме и точно това ще направим. Разполагам с фантастични футболисти. Още преди сезона казах, че всички в състава са просто невероятни“.

Други резултати от 15-ия кръг:
Челси - Астън Вила  2:1
Лестър - Уотфорд  2:0
Манчестър Юнайтед – Тотнъм  2:1
Саутхемптън - Норич   2:1
Уулвърхемптън - Уест Хем  2:0

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна