Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старши комисар Иван Карушков: Последното класическо бягство от Старозагорския затвор е от 1971 година

В навечерието на Никулден Негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет в храм „Св. Николай Мирликийски“, намиращ се на територията на Старозагорския затвор. Църковния обред бе предназначен за здравето и благоденствието на лишените от свобода и работещите с тях. Събитието бе уважено от заместник-областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, директора на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора комисар Стоян Колев, началника на „Охранителна полиция“ в Областна дирекция на МВР Стара Загора комисар Илиан Илиев и председателя на Районен съд Стара Загора Милена Колева.

„Подобни инициативи се провеждат ежегодно и те са много полезни, защото религиозното обслужване на лишените от свобода е един изключително сполучлив начин за тяхната ресоциализация“, коментира по случая началникът на Старозагорския затвор старши комисар Иван Карушков.

Служителите на Старозагорския затвор си вършат добре работата вече дълги години и показателно за това е, че класическо бягство от строго охраняваната зона на лишен от свобода не е имало от 1971 година. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на затвора старши комисар Иван Карушков. Той допълни, че при лишените от свобода, които са настанени при свободен режим макар и рядко има случаи на бягство, но при повторното им залавяне освен допълнителна присъда, те губят и правото да изтърпяват наказанието си при по-леки условия.

Цялото интервю със старши комисар Иван Карушков чуйте в прикачения звуков файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна