Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: Германските компании са фактор за подобряване на бизнес културата в България

Държавният глава беше домакин на среща на български фирми, които започват съвместна дейност с водещи немски компании с бизнес в България

| обновено на 06.12.19 в 13:54
Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Германският бизнес носи положителен модел на добри бизнес практики, които влияят за подобряване на икономическата среда и бизнес културата в България. Това посочи президентът Румен Радев, който беше домакин на среща между български стартиращи компании и представители на германски фирми, които работят у нас. Събитието се организира по инициатива на държавния глава в партньорство с Германо-Българската индустриално-търговска камара. 

Държавният глава отбеляза, че през последните пет години в България са създадени над 2000 стартиращи предприятия, разкрити са 15 000 работни места в тази сфера, а София се определя като топ 10 дестинация за стартиращ бизнес:

"Всяка една подкрепа за стартиращите предприятия в България увлича много млади хора да търсят своята реализация тук в България", подчерта президентът Радев.

Компанията на Христо Алексиев преоткрива най-старата платформа за игра - детската площадка. Фирмата създава уреди, столове и пейки за детски площадки, които ползват кинетичната енергия от играта на децата.

"И създава допълнителни преживявания  за тях като светлина, звуци, правим по-интересна детската площадка. Нашите площадки се люлеят, светят и освен това пускат се фонтаните, когато децата си играят. Нашето мото е "Повече забавление и обучение за децата", каза Христо Алексиев.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна