Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на „Цариградско шосе“ е възстановено след инцидента на бензиностанция

| обновено на 10.12.19 в 18:36
Районът е отцепен от полицията.
Снимка: БТА

Възстановено е движението по столичния булевард „Цариградско шосе“, след като по-рано днес лек автомобил се удари в спряла на бензиностанция цистерна с газ. Инцидентът станал, след като водачът е загубил контрол над колата.

На място бе изпратена пожарна и екипи на полицията, които отцепиха района, а „Цариградско шосе“ бе затворено от отбивката за 4-и километър в посока изхода на София.

Организирано бе източването на газта от цистерната, тъй като имаше изтичане.

От Столична община обявиха, че няма опасност за живеещите в района хора.

Комисар Тошко Бързилов от пожарната заяви по-рано за инцидента:

„Днес около 14.00 часа на бензиностанцията на ОМV в района на „Цариградско шосе“ възникна пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в района на газостанцията. Вследствие на пътно-транспортното произшествие беше нарушена херметичността на цистерната за пропан-бутан. Започва изтичане на газ. В тази връзка беше създадена необходимата организация от органите на „Пътна полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Столична община за обезопасяване на района, осигуряване на необходимото замерване за риска от взрив от газостанцията вследствие на изпускането на газ. Създадена е необходимата организация за замервания, пак подчертавам. На този етап няма опасност за населението. Предприети са всички мерки за ликвидиране последствията от инцидента, съвместно с представители на Столична община“.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна