Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристина Кирилова: Не искаме срещи в министерствата, искаме в Перник

Снимка: БГНЕС

„Не смятаме да седим и да изчакваме гибелта за населението на Перник“, заяви пред БНР Кристина Кирилова – един от организаторите на протестите в Перник досега. Те още обмислят последващите си действия след решението от вчера за нов по-строг режим на водата в града.

„Че има на по-високо равнище виновни за тази ситуация – има. Това е и министърът на околната среда и водите. Той до този момент нито пожела да говори с гражданите на Перник, нито нищо – само си говорим чрез медиите, което за мен не е нормално. Нито един от министрите не пожела да дойде дори в града, за да разговаря с хората. Те трябва да дойдат тук, на място и да дадат конкретно решение“, коментира Кирилова в интервю за предаването "Преди всички". 

Тя предупреди, че ако се въведе новият режим, хората в по-високите части въобще няма да имат вода:

„Аз живея в квартал, който е по-нависоко и при нас почти не стига вода. … Този порочен кръг няма да спре, защото вода в язовира няма. Още на първия протест показах един документ и казах, че водата няма да ни стигне до този разчет, който бяха направили. Това е факт. Факт е, че почти сме на „мъртвия обем“ в язовира. Един цял град и околните села ще останем без вода – това в XXI век не е нормално“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна