Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Дундаков провокира интелигентната публика със спектакъла "Песента на ветровете"

Снимка: НДК
В навечерието на Коледа Театър „Азарян“ има специален подарък за своите зрители - премиерата на авторския концерт-спектакъл "Песента на ветровете" на композитора Петър Дундаков. Първата му среща с публиката ще бъде на 23 декември от 19:00 ч., а събитието е част от програмата на 33-тото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Спектакълът ще срещне на сцената великолепни интерпретатори на класическата музика, сред които Камерен ансамбъл "Софийски солисти", под диригентството на проф. Пламен Джуров и майсторските изпълнения на познатите от съвременната музикална сцена джаз тромпетист Росен Захариев, сопраното Вера Гиргинова, както и Гергана Димитрова - солист на "Мистерия на българските гласове", и "Ева квартет". За видео изображенията отговаря Иван Богданов.

Това е съвременен проект, в който се опитвам да използвам мултимедията не просто като звук и изображение, в концерта ще участват много и различни артисти като музикална традиция – отбелязва Петър Дундаков. – Обръщам се към интелигентната публика, която се интересува и от наратива на музиката. Жанрът отдавна не съществува. Търся свой собствен музикален език – композиторски, и провокацията се надявам да бъде интересна не само за мен.

Чуйте още в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна