Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо вкара гол №129 в Шампионската лига

Нахлул на терена фен прегръща Роналдо след гола му.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ювентус надигра като гост Байер (Леверкузен) с 2:0 в последна среща от група "D" на Шампионската лига.

„Бианконерите“ си бяха осигурили място на осминафиналите и първата позиция в групата, но завършиха с успех при визитата си в Германия. Първата част бе много равностойна и двата отбора имаха своите добри ситуации за гол. Гонсало Игуаин потърси непокрития Кристиано Роналдо в наказателното поле, но пасът бе дълъг при най-опасното положение за играчите на Маурицио Сари, а Муса Диаби уцели греда след страхотен шут с левия крак.

През второто полувреме гостуващият състав в крайна сметка се добра до трите точки. Влезлия като резерва Пауло Дибала асистира за Роналдо, който от близка дистанция реализира на празна врата своя гол номер 129-и в най-престижния европейски клубен турнир. Поиртугалецът увеличи преднината си пред втория Меси, който има 114 попадения в Лигата. В добавеното време на двубоя и Игуаин записа името си сред голмайсторите след нова асистенция на Дибала.

В другия мач от групата Атлетико (Мадрид) постигна безпроблемна победа у дома над Локомотив (Москва) с 2:0. Кийран Трипиър пропусна дузпа още в третата минута, но четвърт час по-късно Жоао Феликс не сбърка, отново от от бялата точка, за 1:0. Гол на Алваро Мората бе отменен, но Фелипе в 54-та минута оформи крайния резултат, с което гарантира и класиране на Диего Симеоне и компания за осминафиналите. Тимът на Байер пък ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

Байерн  спечели и шестия си мач в група "В" на Шампионската лига по футбол, след като победи Тотнъм с 3:1 в Мюнхен. Баварците вече си бяха осигурили първото място и позиция на осминафиналите, а Тотнъм завърши втори и също ще играе в елиминациите. Колосът от Мюнхен е едва седмият отбор с шест победи от шест кръга в групите на Шампионската лига.

Байерн победи отново Тотнъм.

Байерн изигра силен мач, докато за Тотнъм впечатление направи 19-годишният Райън Сесеньон с изравнителния си гол в 20-та минута. Шест по-рано Кингсли Коман вкара за баварците след много добра работа в атака на Серж Гнарби, но френският нападател не се задържа дълго на терена заради неприятна контузия в коляното.

Томас Мюлер, който замени Коман през първото полувреме, възстанови преднината на баварците малко преди почивката, а Коутиньо оформи крайния резултат в 64-та минута.

Олимпиакос си спечели място в Лига Европа, след като победи драматично с 1:0 като домакин Цървена звезда. Антонио Мендеш пропусна дузпа за сърбите в 42-та минута, а Юсеф Ел-Араби вкара от бялата точка за гърците в 87-ата и изпрати отбора си във втория по сила клубен турнир на континента.

Жребият за осминафиналите в Шампионската лига ще се тегли на 16 декември, понеделник. Той не може да изправи един срещу друг отбори, които вече са били в една група, или от една страна. Поставените в първа урна гостуват в първите мачове и са домакини в реваншите. Мачовете са съответно на 18/19/25/26 февруари 2020 година, а реваншите - на 10/11/17/18 март.
Ето всички класирали се отбори:
Победители в групите:
Барселона
Байерн
Ювентус
РБ Лайпциг
Ливърпул
Манчестър Сити
Пари Сен Жермен
Валенсия

Подгласници:
Челси
Борусия (Дортмунд)
Лион
Наполи
Реал (Мадрид)
Тотнъм
Аталанта
Атлетико (Мадрид).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна