Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падали ли са самолети и хеликоптери, когато ген. Радев е командвал ВВС?

Снимка: Радио Варна

Ако изказването на Борисов за „падането на самолети“ е истината, прокуратурата трябва да се сезира мигновено, заяви пред БНР Красимир Грозев – журналист от списание „Аеро“. Коментарът му бе по повод на думите на премиера Бойко Борисов, който вчера заяви:

„С кое предизвиках тази злоба... Не ни харесва - хубаво. И аз не го харесвах като шеф на ВВС – как падаха самолети, хеликоптери вследствие на неговата работа. ПИК лоши лоши, ама извадиха как са падали самолетите на пистата. Тогава дойде Аню Ангелов да ме моли да не го санкционираме и не го направихме...Откъде тази злоба, не мога да разбера“.

„На мен ми е много странно как премиерът може да каже в прав текст да каже, че има някой, който е „сгазил лука“ и явно е направил нещо подсъдно, идват при него някакви хора и го измолват за помилване – как това нещо се случва в една правова държава“, попита Грозев.

Той припомни, че Румен Радев е командвал Военновъздушните сили от юни 2014 г. до август 2016 г. За този период журналистът помни само един авиоинцидент – с колесник на самолет.

„Ако ще се сочим с пръст, много лесно можем да посочим когото и да било и да кажем - вижте по негово време какво стана, защото всеки е бил някога някакъв. Ако ще слагаме нещата на масата, то нека примерно инцидентът от 2012 г. да се разсекрети разследването му и всеки да може да види какво е довело до него, как едно хронично нелетене води до едни такива ужасни грешки“, коментира журналистът.

За покупката на изтребителите Ф-16, Красимир Грозев изказа мнение: „Президентът е прав, че трябва да търсим ефект от всяка една подобна сделка, особено когато се дават страшно много пари. Този ефект трябва да бъде в икономиката, науката и образованието в България".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна