Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова е най-добрата спортистка за 2019 на БНФ Карате

Снимка: Pressclub Bulgaria

Българската национална федерация по карате награди най-изявените си състезатели и клубове за 2019 година.

Най-голямата ни надежда за олимпийска квота за Игрите в  Токио Ивет Горанова грабна приза за спортист №1 на годината. Нейна подгласничка е световната вицешампионка при девойките Ивана Каменова. Трета е Кристина Цветанова , бронзова медалистка на Европейското първенство за кадети. „

В момента Ивет Горанова е на 20-о място в света. Още в началото на януари започва серията от 6 големи турнира, които носят много точки за олимпийската ранглиста. Плевенчанката е амбицирана да постигне възможно най-доброто и на 6 април, когато приключва серията, да си е подсигурила участие на Олимпийските игри, разясни старши треньорът на националният отбор Ангел Ленков.

Русалин Русалинов и Ивет Горанова

Борбата за квота ще продължат да я водят още двама каратеки, обявиха от федерацията – Александра Стублева в кат. +61 кг и Стефан Петков в кат.75 кг.

При неолимпийското карате европейският шампион за мъже Валери Димитров е №1. На второ място е европейската шампионка Иванка Попова, третата позиция е за Цветан Урумов – бронзов медалист на европейското първенство.

От клубовете по олимпийско карате най-големият приз отиде в столичния клуб Цанев с треньор Николай Цанев – личният наставник на Ивана Каменова.

Клуб Тракия е първенец при неолимпийското карате.

Годишни награди на БНФ Карате

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна