Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мелник иска досегашния си кмет Наско Петев

Наско Петев
Снимка: БГНЕС

Близо половината от жителите на Мелник не приемат решението на кмета на община Сандански да назначи нов кметски наместник на най-малкия град в България. В подписка до местната власт те настояха на поста да остане досегашният кмет Наско Петев и заявиха, че в понеделник, 16 декември, ще блокират сградата на кметството.

В подписка 107 мелничани заявиха, че няма да приемат новия кметски наместник Сашо Филипов и си искат стария, който определят като успешен заради неговата борбеност, социална загриженост и близост до хората.

Самият Наско Петев заяви, че не вижда политически елемент в смяната му, въпреки че е назначен от предишния кмет на община Сандански Кирил Котев от ГЕРБ.

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов е категоричен, че в избора му няма и намек за конфронтация с жителите на Мелник. Той изтъкна, че е негово законово право да назначи кметски наместник там, където не се провежда избор, както е в случая. Спрял се е на Сашо Филипов, защото е местен човек и заедно могат да направят много неща за градчето, което от 15 години е спряло своето развитие.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна