Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал се добра до равенство срещу Валенсия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гол на Карим Бензема дълбоко в добавеното време или буквално в последната секунда спаси точката за Реал (Мадрид) при гостуването на Валенсия в 17-ия кръг на Примера дивисион, завършило 1:1.

Вратарят Тибо Куртоа имаше най-важната заслуга за този гол, след като при центриране от корнер той се беше включил в атаката и успя да засече с глава. Колегата му Хауме Доменеч отби с ръце, при последвалото меле топката попадна в Бензема, който от 2 метра я прати под гредата.

Равенството възстанови паритета и Реал (Мадрид) има 35 точки, колкото и лидерите от Барселона три дни преди двата тима да изиграят отложеното поради политически причини Ел Класико на Ноу Камп.

Мачът не блестеше с много голови положения, но още от самото начало гостите държаха инициативата. В първите 30 минути на два пъти вратарят Доменеч трябваше да показва класа и да спасява опасни изстрели на Бензема и Тони Кроос. До края на първата част една сравнително прилична ситуация се откри и за Валенсия, но Феран Торес не беше прецизен.

Началото на втората част беше за Валенсия, но най-добрата им възможност беше дълго подаване към Родриго Морено, който беше изпреварен от вратаря Куртоа, уловил топката. В 78-ата минута Валенсия все пак излезе напред в резултата, след като Даниел Вас открадна топката и напредна. Рафаел Варан не успя да му противодейства и той върна идеално за Карлос Солер, като испанският национал не сгреши.

Третата смяна за Реал (М) Лука Йович вкара топката във вратата във 2-ата минута на добавеното време, но попадението беше отменено заради засада. Но макар и да останаха по-малко от две минути гостите не се предадоха и стигнаха до корнер, при който се включи Куртоа и успя да предизвика ситуация за гола.

Пропуснатата победа попречи на Валенсия да се изкачи на 6-о място и остана на 8-ата позиция с 27 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна