Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Синиша Зарич: Богатството на човека се измерва със събитията, на които е бил

Истинското богатство на един човешки живот се измерва със събитията, на които е бил, и с начина, по който те са го променили. В това е убеден един от водещите експерти в Европа по събитиен мениджмънт и вицепрезидент на Световната асоциация на панаирите - проф. Синиша Зарич. Наскоро той беше гост-лектор на международен научен форум в Банско

Виртуалният свят е толкова необятен, атрактивен и лесно достъпен, че неизбежно преяждаме с информация. Дигиталната революция стигна дотам, че повечето от събитията във всяка една област започват да живеят много преди да са се случили. Изборът, който правим, определено е в интернет пространството. Реалното преживяване на събитията обаче е съвсем друго нещо. Точно там е истинската оценка на онова, което е възпитала като нагласа и очакване виртуалната оферта. Измества ли дигиталното пространство реалността, или те са обречени противоположности в едно цяло? Този въпрос от години занимава проф. Синиша Зарич, един от най-добрите експерти по събитиен мениджмънт, който дълги години е бил директор на Белградския панаир, а в момента е вицепрезидент на Световната асоциация на панаирите.

"За да усетиш как пулсира светът днес, трябва да се родиш глобален или да станеш такъв", казва проф. Синиша Зарич и сподели своята представа за богат човешки живот, която вероятно ще изненада много хора, но си струва да се замислим върху това.

Интервюто на Кети Тренчева с проф. Синиша Зарич в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени