Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Ганев: 2019-а беше противоречива, но и успешна

Снимка: БГНЕС

Актьорът Валентин Ганев е тазгодишният носител на наградата „Аскеер“ за най-добра мъжка роля. Това е третият „Аскеер“ за Ганев.

Пред БНР той сподели, че изминаващата година за него е била противоречива, но и успешна в професионален план.

„Тази година излезе една моя постановка – „ТЕРЕМИН: Музика, Любов и Шпионаж“ – чешка пиеса. В Народния театър се играе. Неотдавна излезе премиерата на пиесата „Копенхаген“. Това е един вид документален театър, не много популярен жанр. Впечатли ме не толкова документалната част, колкото обобщаващата общочовешка част на тези произведения и начинът, по който те говорят за реални и имагинерни неща. Тези две пиеси поставят въпросите за разбирателството между хората, за това какво разбират хората един за друг, когато общуват, как мотивите на хорските постъпки се крият в множество обложки, черупки. Човек трябва да бъде много внимателен, толерантен, да разговаря със себе си и с останалите, да умее да изслушва и да вниква, да не взима прибързани решения и да не съди за хората прибързано по техните постъпки. Много е трудно да се отговори на въпроса защо човек прави това, което прави“.

За 2020 година Валентин Ганев пожела на себе си и на всички хора здраве, време, разбирателство, фантазия и желание за творчество и полет.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна