Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама нови започнаха със Славия

Ивайло Димитров (вляво) и Георги Вълчев позираха с белия екип.
Снимка: Христо Денев

Славия започна подготовка с двама нови играчи. В тима се завърна Ивайло Димитров, който през последния полусезон бе част от Етър (Велико Търново), привлечен бе и Георги Вълчев от Ботев (Враца).

„Много съм щастлив, че се връщам в Славия и ще имам честта да работя отново с това ръководство. Надявам се да оправдая доверието към мен“, заяви Димитров, който бе част от тима, спечелил Купата на България през 2018 година. Георги Вълчев добави: „Щастлив съм да бъда в отбора на Славия. Надявам се да се представяме добре, да гоним целите, да ги постигаме заедно и най-вече да сме живи и здрави“.

„Белите“ ще се готвят у нас до четвъртък, след което заминават за подготвителен лагер в Алания, Турция, до 7 февруари. Там са предвидени контроли срещу Олександрия (Украйна) на 19 януари, два дни по-късно срещу Оренбург (Русия), на 23-и срещу Спартакс (Юрмала, Латвия) и на 29 януари Серед (Словакия). Търси се противник за 2 февруари и на 6 февруари „белите“ ще играят още две приятелски срещи – първата е срещу Мариупол (Украйна), а за втората още не е ясно.

“Противниците, които ще срещнем в Турция са достатъчно сериозни. Надявам се да направим една хубава подготовка и да се подготвим добре за втория полусезон. Надяваме се да успеем да повторим нещата, които постигнахме през първите шест месеца. Аз съм максималист, искам отборът да напредва, да показва хубави игри и добри резултати. Надявам се да успеем.

Доколкото знам Галин Иванов трябва да е в съблекалнята, нямам информация за оферти за него. Влековски също е тук. В момента няма нищо сигурно за него. На всеки един пост имаме нужда от добри футболисти. Евентуално крайни защитници най-много ни трябват. В момента няма играчи на проби, но е възможно да има в Турция“, заяви треньорът на Славия Златомир Загорчич.

Златомир Загорчич
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна