Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем загинали при срутване на мост в Индонезия

Около 30 души били на моста в неделя следобед в град Каур
Снимка: БГНЕС

Седем души се удавиха, а други трима са безследно изчезнали, след като мост се срути на остров Суматра в Индонезия, съобщи агенцията за бедствия на страната в понеделник, цитирана от АФП.

Около 30 души, предимно студенти, били на моста в неделя следобед в град Каур, когато новопостроеният прелез внезапно се срутил.

Част от тийнейджърите паднали във водата долу, а други успели да се хванат за парапета.

Нивото на водата в реката под моста е било по-високо от обикновеното и имало силни течения, след като проливни дъждове заляха региона. "Мостът вероятно не е могъл да задържи тежестта и се е срутил – седем души са загинали, а други трима са изчезнали", каза за АФП Уджанг Сяфири, ръководител на Агенцията за борба с бедствията.

Някои ученици, които паднали във водата, били спасени, докато екип за търсене и спасяване е претърсил в радиус от 20 километра, за да открие изчезналите.

Части от архипелага в Югоизточна Азия са залети от проливни дъждове, в резултат на дъждовния сезон. В и около столицата Джакарта този месец бяха убити около 67 души, тъй като рекордни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна