Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Антонова: БНР трябва да остане на страната на гражданите и да бъде еталон

Хората в радиото да се обединят срещу външния натиск и ретроградните сили и да работят като за обществена медия, която обичат - пожелава медийната журналистка

Весислава Антонова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Да се даде шанс на новия генерален директор на БНР за положителни промени, а с идеи и работа хората в радиото да го отстояват като обществена ценност - това пожела в "Радиоприемница" Весислава Антонова – медиен журналист, започнала професионалния си път в БНР.

Тя коментира:

Изборът на нов генерален директор на БНР беше труден, беше направен днес на второ заседание на СЕМ. Отзивите засега са позитивни. Като журналист съм работила в БНР с Андон Балтаков. След този избор виждам възможност да се започне промяна в радиото.

За разлика от конкурсите за директор на БНТ, от изборите за шеф на БНР винаги са излизали много силни кандидати.

Със сигурност има много хора с опит, добри мениджъри, които обичат БНР. Крайно време е да се сложи край на вътрешните междуособици. При този силен външен натиск от пазара, както и от световните тенденции в медийната среда - да излезем от силното си его, от конкретното БНР, дори извън рамките на държавата. Да се огледаме, да видим какво се случва.

Нищо няма да се получи, ако в националното радио няма журналисти, които са готови да се борят и да го отстояват като ценност, да достига до гражданите те да го уважават, както през годините.

Какъвто и човек да заеме поста на генерален директор, той ще продължи да бъде под натиска на държавата, на регулациите, на законите, на свития пазар.

Той е почти като боксова круша. От другата му страна са ретроградните сили, започнали да се зараждат в обществената медия, които в синхрон оказват натиск с външния. Добре е това да не се случва и хората в БНР да го осъзнаят, да се обединят и да работят като за обществена медия. Да дадат шанс на новия генерален директор за промените. Той е диалогичен човек и съм сигурна, ще покани хора с добри идеи и обич към радиото – да му помагат.

Последната криза беше видима, беше пред очите на цяла България. Трябва много трезво и внимателно да се постъпва.

Смятам, че е важно да се оцени актуалното финансово състояние на БНР и да се проведат срещи с екипите в медията.

БНР трябва да остане на страната на хората и да бъде еталон за качествена журналистика.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна