Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Феновете на Левски трябва да държат акциите на клуба

Димитър Костадинов: Интересува ни единствено задаващата се опасност от финансова криза в клуба

| обновено на 24.01.20 в 11:29
Снимка: Пресслужба на МС

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски на среща на футболни фенове днес с премиера Бойко Борисов.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК Левски е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба, така както е при Барселона, и Реал - публиката или феновете имат важна роля. Толкова по модела“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.


Привържениците на Левски обаче признаха, че не са готови да вземат акциите на клуба, ако им бъдат предложени от Васил Божков.

Все пак те признаха, че това е една първа стъпка към преминаването към подобен модел, както при големи световни клубове.

По въпроса за евентуални протести те заявиха, че мястото им е на стадиона и подчертаха, че ще защитава Левски, а не бизнес интереси, включително и тези на собственика на футболния клуб. 

В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Вчера Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене проектозакона на депутата от НФСБ Валери Симеонов, с който се разрешава лотария да се провежда единствено от държавата. 

В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Димитър Костадинов от Националния клуб на привържениците на ФК Левски заяви, че тях ги интересува единствено задаващата се опасност от финансова криза в клуба и затова не са безучастни към случващото се с бизнеса на Божков, но категорично отрече да бранят икономическите му интереси.

"Нашият проблем е, че твърде дълго време Левски се управлява и се притежава по един порочен модел, който ние наричаме "бащица", фактически клубът е заложник на икономически и политически интереси", коментира той.

По думите му Левски попада от ръцете на един в ръцете на друг собственик, като те си прехвърлят акциите, без да ги купуват, а ги получават по някакъв начин.

Костадинов посочи, че ще настояват за промени в законите за спонсорството, за да могат да бъдат привличани повече спонсори на футболните клубове, да не са зависими само от един.

Цялото интервю на Силвия Великова с Димитър Костадинов в предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна