Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Степан Хиндлиян: Има разногласия сред левскарската общност

Степан Хиндлиян
Снимка: sportal.bg

Председателят на Национален клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян заяви, че в най-скоро време фенските организации на "сините" ще излязат с обща позиция, свързана със ситуацията около клуба.

Както е известно, собственикът Васил Божков обяви, че се оттегли финансовата си подкрепа от клуба, ако предложеният нов закон за хазарта бъде приет и му бъде отнет лиценза за организиране на "Националната лотария".

Ултрасите се срещната два пъти в Божков, а вчера и с премиера Бойко Борисов, а днес свикаха и събрание, на което да уточнят позицията си.

"Имаше разговор, чуха се мнения. Имаше представители на над 25 фенски структури. В голяма степен има единомислие относно позицията. Разбира се фенклубовете, основно от провинцията, трябва да разговарят с членската си маса и на място да си вземат решения дали ще застанат зад обща позиция, или ще решат нещо друго. Те ще ги запознаят с разговора ни днес, с различните мнения, след което трябва да преценят какво да направят, ще ни информират и ще излезем с официално с позиция съвсем скоро. Имаше затопляне на позициите, сигнали, че се гледа в една и съща посока, но основният извод от вчера след срещата с премиера е, че не е точно така", каза Хиндлиян.

"Държим принципна позиция - заставаме зад Левски. Трябва да се прави тънката разлика ние кои сме и кого защитаваме. Против волята ни сме принудени да участваме в нещо, в което не искаме. В социалните мрежи е пълно с хора, които са готови да излязат (на протести). Някой иска да ни хвърли в огъня. Но всеки трябва да прецени дали иска да го използват по този начин. Трябва да търсим общ вариант с г-н Божков, а не по този начин - или сте зад мен, или Левски умира. Имаме готовност да подадем ръка. Означава, че можем да се видим отново, стига да има желание да седнем и да си говорим, но като равнопоставени страни", каза още Хиндлиян. 

"Това е огромна игра на нерви. Както може още утре да имаме нов собственик от типа "бащица", така и г-н Божков може да остане да издържа Левски. Всичко е възможно. Основният проблем е, че левскарската общност не е монолитна, има разногласия", допълни той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна