Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови три случая на коронавирус в Германия

Снимка: архив

В Южна Германия още трима души са се заразили с новия коронавирус. Те работят в същата компания, чийто служител стана първият заразен в Германия с този вирус, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки баварското министерство на здравеопазването. 33-годишният мъж вероятно се е заразил на 21 януари, когато е бил на обучение със своя китайска колежка.
Новите трима заразени в Бавария са изолирани и са под наблюдение в клиника в Мюнхен. Като предпазна мярка утре ще бъдат проверени още служители на компанията, които са били в близък контакт с китайката.

Броят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, е близо 6000 души. Смъртните случаи са 132, а състоянието на над 1200 от заразените се оценява като тежко, съобщиха китайските здравни власти.  

Япония евакуира със самолет от град Ухан, епицентъра на заразата, около 200 японски граждани, съобщи Ройтерс. Днес се очаква да бъде изпратен още един самолет. От Ухан за Съединените щати излетя и самолет с американци. Той ще кацне в Анкъридж, Аляска, където пътниците ще бъдат прегледани и ако се налага - поставени под карантина. Южна Корея също заяви, че ще изпрати самолет за гражданите си, които искат да напуснат Ухан. Евакуации планират Франция, Монголия и други страни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна