Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на траур в община Сливо поле след тежка катастрофа

Снимка: БГНЕС

В община Сливо поле е обявен ден на траур в памет на жертвите на жестоката катастрофа, станала снощи по пътя от Русе към Силистра, при която на място загинаха момиче на 17 и момче на 18 години, а други трима бяха тежко ранени и все още с опасност за живота.

Всички деца, които са пътували в автомобила на 28-годишна своя позната, са от Сливо поле и ученици на ПГ по икономика и управление "Елиас Канети" в Русе. Те са се прибирали от училище, когато по пътя за Силистра ТИР предприема маневра и навлиза в тяхната лента за движение, за да направи обратен завой и да се отправи към граничния пункт "Дунав мост".

Вследствие на това лекият автомобил с децата се удря челно в камиона и на място загиват момичето и момчето. Останалите трима са откарани с тежки травми в Университетската болница "Канев" в Русе. Там са шофьорката и две сестрички на 15 и на 17 години.

Въпреки че има знак за забранен обратен завой, той се нарушава постоянно от тежкотоварните автомобили, тъй като съществува просека между двете платна. Тя трябвало да бъде затворена, макар и с леки прегради от страна на Община Русе. Такова решение е било взето още преди месец, но не са последвали никакви действия.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна