Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сайт за кариери с нова инициатива - „Колегата, който ме вдъхновява“

Кариерният сайт JobTiger започва нова инициатива – „Колегата, който ме вдъхновява“. Целта е поощряване на редови служители и подобряване на добрия колегиален климат на работното място. Управителят на сайта Светлозар Петров сподели за БНР:

„Най-ценният капитал на една компания са хората, които работят за нея. Всъщност те създават продукта, те създават добавената стойност, те са този, който клиентите виждат. В нашата компания би било наивно да се мисли, че аз наистина върша работата… Най-често показваме лидерите, поощряваме лидерите, говорим за тях и какво те са направили. Сега ние искаме да обърнем нещата - да покажем редовия служител, този, който наистина прави разлика с труда си“.

Как ще бъдат открити служителите

„Всеки има право да предлага свои колеги, разбира се, без служителите на JobTiger. Една седмица се предлагат хора, а предложените през тази седмица хора се предлагат на гласуване следващата седмица. Същевременно тече допълнително предлагане на още хора, а неспечелилите също могат да участват. Така се формират всяка седмица хора, за които може да се гласува“.

Номинациите са онлайн. Гласовете могат да идват от всички - колеги, партньори и клиенти. Няма негативен вот.

Наградата

„Никой не печели нищо. Всъщност в края на седмицата тримата с най-много гласове стават финалисти. Нашата цел е да имаме 30 финалиста малко преди 1 май - Деня на труда. Планираме и една малка церемония на 29 април, където да ги покажем на обществото. Ако аз съм техен работодател, аз също бих го разпространил и бих се гордял, че един от моите служители е сред финалистите. Вярваме, че няма да сме сами в усилията да направим тези хора популярни. В края на краищата, усилието е да намерим начин тези хора да получат признание и благодарност, а не да станат поредните хора на екрана или на заглавната страница на списанията“.

Петров е убеден, че в хода на инициативата ще си проличат много компании, които поощряват редовите служители.

Интервюто можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени