Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Как да получим справедливост, когато сме претърпели вреди от държавата

Адв. Захари Генов, Анелия Торошанова, Мария Русева, Светлина Йолчева (от ляво надясно)
Снимка: Таня Любенова

Каква е практиката по Закона за отговорността на държавата и по-конкретно по нарушаване правото на разглеждане на делата в разумен срок? В предаването "Законът и Темида" – разговор за правосъдието на 21 век, за защита на правата на гражданите и отговорността на държавата, когато тези права са нарушени. 

Как българският гражданин Иванов е бил наказан 3 пъти от Темида, вместо да получи справедливо решение? След като това дело приключи за повече от 15 години, какво ще предприемат адвокатите на нашия слушател, за да бъде ангажирана отговорността на държавата, като компенсация за претърпените от г-н Иванов вреди?

Ще чуете частния случай на инж. Калин Иванов от Пловдив и неговата 15-годишна съдебна сага и коментарите по темата на адвокат Светлина Йолчева, адвокат Мария Русева и на експрокурора, адвокат Захари Генов –консултанти на предаването „Законът и Темида“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от