Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Надежда Бояджиева:

Каквото и да се случва в държавата, децата не заслужават лошите условия в болниците

Снимка: @proektZaDobroto

За условията в болничните заведения, особено в детските отделения, за детското здравеопазване и как една държавна отговорност се превръща в лична. Инициативата „За доброто“ и нейните цели и резултати. Как доброто може да стане "заразно".

Надежда Бояджиева, част от доброволческия проект „За доброто“, гостува в предаването „Семейно радио“, за да разкаже повече за инициативата, постигнатите резултати и поставените цели. Проектът, създаден от Кремена Кунева, успя да реализира ремонта на Нефрологичното и на Интензивно отделение на Педиатрията в град София – изцяло с дарителска помощ.

За мотивацията и трансформацията на негативните усещания в движеща сила Надежда Бояджиева признава: „В моментите на несигурност или гняв, сме си казвали: Ние го правим за децата!“. И така родителите – участници в проект „За доброто“, продължават с нови сили и енергия към следващата цел – ремонт на Инфекциозната клиника по чревни паразити към УМБАЛ „Св. Георги“ в град Пловдив.

Целия разговор на Ирина Вълчанова с Надежда Бояджиева можете да чуете в звуковия файл.

Ако искате да станете част от проекта, можете да откриете неговите създатели във фейсбук: Проект #задоброто.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от