Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаел Монфис ще защитава титлата си в Ротердам

Гаел Монфис за втора поредна седмица е на финал.
Снимка: Туитър

Третият поставен Гаел Монфис за втора поредна година се класира за финала на АТР 500 тенис турнир в зала в Ротердам.

Шампионът от 2019 година се наложи над Филип Крайинович от Сърбия с 6:4, 7:6(5) след час и 45 минути игра в качествен двубой на централния корт на зала „Ахой“. Така в неделя от 15:30 часа българско време французинът ще се опита да спечели десета титла в кариерата  и втора поредна след тази в Монпелие срещу Феликс Оже-Алиасим от Канада.

В първата част всеки печелеше подаването си до заключителния десети гейм. Тогава 33-годишният парижанин поведе с 40:15 при сервис на Крайинович. Сърбинът отрази двата сетбола, но при третата възможност Монфис затвори частта с интересен прехвърлящ удар.

Французинът продължи да доминира и проби за 3:1 с агресивна игра. Но вместо да затвърди брейка, той позволи на 27-годишния сърбин да направи тутакси рибрейк. В десетия гейм Крайинович отрази цели десет гейма и взе подаването си за 5:5. В закономерния тайбрек сърбинът поведе с 5:4 точки и изпрати сравнително лесно воле в аут, вместо да получи два сетбола. Гаел се възползва от импулса и спечели срещата. Той победи Крайинович на полуфинал и миналата седмица в Монпелие.

 Монфис завърши с 14 аса и общо 77 процента вкаран първи сервис.

Невероятно е, че отново съм на финала! Съперникът ми игра добре, но аз се използвах от своите възможности. Утре ще бъде трудно, но сега трябва първо да се възстановя“, заяви Гаел след успеха си.

 Французинът и 14 години по-малкият от него Оже-Алиасим не са се срещали до момента.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!