Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убиецът на 7-годишната Кристин от с. Сотиря обжалва присъдата си

| обновено на 17.02.20 в 13:34
Мартин Трифонов
Снимка: БГНЕС

Доживотната присъда без право на замяна, която Сливенския окръжен съд постанови на Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря за убийството 7-годишната Кристин, е обжалвана пред Бургаския апелативен съд. Това потвърди служебният му защитник адвокат Дойчин Дойчев и коментира за БНР, че това е станало „по искане на клиента.“

Обжалването стана повод роднините на убитото дете днес от 17,00 часа да организират гражданско бдение за недопускане промяна в присъдата на убиеца.

Бабата на убитото дете Милка Георгиева обяви, че целта им е да не се допусне следващата съдебна инстанция да отмени постановената от Сливенския окръжен съд доживотна присъда без право на замяна:

„Искаме справедливост. Искаме доживотната присъда да остане. Искам никой да не обжалва. Искам той да си понесе наказанието - сурово и тежко“.

Адвокатът на почерненото семейство Сиво Сивов каза, че не е запознат с мотивите за обжалването: „След като ги получим, ще разберем ще разберем какви са мотивите за обжалването на тази присъда, но аз съм убеден, че тази присъда ще бъде потвърдена“.

Приятели и колеги на Милка Георгиева коментираха тази сутрин, че очакват да няма промяна в доживотната присъда на Мартин Трифонов: „Очаквам от съдиите да бъдат справедливи; Ще се вдигнем на протест, ако нещо му намалят“.

Гражданското недоволство ще бъде изразено от 17.00 часа на кръстовището „Розова градина“.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна